Boek uitgeven via uitgeverij Lecturium.

Vakkundig, persoonlijk en betrokken voor iedereen.


 • Vormgeving binnenwerk standaard
 • Vormgeving cover standaard
 • Professioneel gedrukte boeken
 • ISBN standaard
 • Promotionele activiteiten
 • Verkoop in Nederland en België
 • Community van Lecturium

Een kleine impressie van onze titels

Boek uitgeven via uitgeverij Lecturium - de voordelen

Zorgeloos uitgeven

Kiezen voor een uitgeverij doe je omdat jij wilt dat je boek de juiste aandacht krijgt. Met persoonlijke aandacht verzorgen wij op professionele wijze de redactie, vormgeving, drukwerk, promotie en aanmelding bij de distributeurs. We brengen je in contact met andere schrijvers via onze community. Graag nemen we je alle zorg uit handen in iedere stap die nodig is om je manuscript vakkundig en professioneel om te zetten in een boek waar jij trots op bent.

Wij verzorgen de vormgeving

Jouw boek moet er natuurlijk professioneel uitzien. De standaard vormgeving van het binnenwerk en de cover doen wij met veel plezier. Lever ons je manuscript en wij doen de rest. Uiteraard kun je zelf een foto of ander beeld aanleveren voor je cover.

Upload je manuscript en de reis begint

Uitgeven is niet alleen uploaden van je manuscript. Na het uploaden begint het eigenlijk pas. De 1e stap om je boek uit te geven is gezet. Hier pakken wij het van je over. Lecturium geeft volledig jouw boek uit. Jouw inzet, uren van denken, creëren van ideeën wellicht tot in de nachtelijke uurtjes, wordt beloond met een vakkundig en professioneel uitgegeven boek. Jouw boek!

Ervaren (schrijvers)redactie

Elk ingestuurd manuscript wordt door onze redactie gelezen om een beeld te kunnen vormen van genre, doelgroep en aard van het verhaal. Iedere auteur die een manuscript instuurt, krijgt respons na het beoordelen van de ingezonden stukken.

Elk manuscript is welkom, wordt met respect behandeld en kun je ervan verzekerd zijn dat Lecturium geen zaken doet met derden welke jij als auteur niet wilt.

Wij verzorgen de 1e promotie

Het breed inzetten in de markt is afhankelijk van het thema, genre en actualiteit van je boek. We beschikken over een breed (internationaal) netwerk om diverse promotie-activiteiten in te zetten.

Jouw boek bestellen in de boekwinkel

Je boek is af. We vragen een ISBN aan voor je boek. Dit staat voor Internationaal Standaard Boek Nummer. Het ISBN wordt wereldwijd gebruikt om gegevens van boeken te kunnen delen met o.a. bibliotheken en boekhandels. Na registratie is jouw boek bij ons te bestellen door alle fysieke en online boekwinkels. Alle bestellingen worden direct door ons verwerkt, gedrukt en geleverd.

Uitgeverij Lecturium is de uitgeverij voor iedereen

Zonder voorwaarden, zonder verkoopverwachtingen en zonder een oordeel te hebben over uitzonderlijk talent.

Ben je een beginnend schrijver of juist iemand met veel ervaring, iedereen is welkom bij Lecturium. We laten schrijvers in hun waarde. Elk manuscript wordt met respect en betrokkenheid behandeld. We werken met Nederlandse schrijvers maar ook met auteurs uit het buitenland.

“Zorgeloos, kosteloos, en vakkundig uitgeven.

Lecturium verzorgt vormgeving, drukwerk, promotie, aanmelding bij de distributeurs en alles wat verder komt kijken bij het uitgeven van jouw boek”

Lecturium is de uitgeverij voor iedereen. Ons team bestaat uit vormgevers, redacteuren en commercieel adviseurs. Zij hebben ruime ervaring in de uitgeversbranche en de boekenmarkt en staan voor je klaar om jouw manuscript om te zetten in een boek. Op onze grafische afdeling wordt aan de vormgeving van je boek gewerkt. Anderen houden zich bezig met redactie, de contracten, het proces rondom het ISBN, pers en publiciteit, marketing en de distributie. Iedereen is op betrokken wijze bezig met een deel van het uitgeefproces.

 • Zonder zorgen uitgeven van je boek is nu binnen handbereik. Laat het over aan onze professionele deskundigheid. Je droom wordt werkelijkheid!
 • Jij bent als auteur de belangrijkste spil in het geheel, jouw werk wordt jouw boek!
 • Lecturium neemt je alles uit handen. Geen zorgen over de vormgeving, geen zorgen over de uitstraling. Wij maken jouw manuscript tot een professioneel boek. Marketing en promotie wordt verzorgt.
 • Lezen van een manuscript binnen een uur is onmogelijk, je vervolgens een aanbieding doen is het geven van een oneerlijk traject.
 • Wil je een uitgeverij die op professionele manier omgaat met je manuscript, dan heten wij je van harte welkom.
 • Nu alvast veel plezier met het uitgeven van je boek.

Inzicht in hoe wij jouw boek uitgeven?

Hoe werkt het uitgeven van je boek?

Hieronder tref je in volgorde aan hoe de het gehele proces van uitgeven in elkaar zit en wat je van ons kunt verwachten. Tijdens het proces van uitgeven, hebben wij regelmatig contact over de te nemen stappen en wat de vervolgstap is.

Van jou als auteur vragen wij alleen het aanleveren van je manuscript en beeldmateriaal voor de cover. De rest doen wij.

Maak je niet druk om het proces. Uitgeven van een boek is leuk en blijft ook leuk. Zeker wanneer jij je eigen boek in handen hebt. Het eerste dat er dan door je heen gaat? Trots! Trots op wat je hebt geschreven en hebt gepresteerd. Lecturium helpt je met alles dat er gaat gebeuren.

Denk in uitgeven, niet in beren. Die lopen alleen maar op de weg. Uitgeven van je boek is een feest!

 • Stuur je manuscript en eventueel het voorstel voor de cover (beeldmateriaal) naar ons e-mailadres: redactie@lecturium.nl
  Of bel ons op: +31 (0)6 10 45 38 85
  (uitsluitend voor redactionele vragen en vragen over het uitgeefproces)
 • Onze redacteur leest het manuscript en heeft contact met je over de mogelijkheden van uitgeven.
 • Lecturium stuurt je de schrijversovereenkomst. Graag ontvangen wij deze digitaal getekend retour.
 • Het uitgeven van je boek gaat van start.
 • Hebben wij het definitieve binnenwerk/manuscript ontvangen en het voorstel voor de cover dan ontvang je van ons de planning voor het starten van de vormgeving en het uitkomen van jouw boek.
 • Bedenk alvast hoe je pro-actief bezig kunt gaan met je boek.
   • Heb je e-mailadressen die wij mogen gebruiken om een éénmalige en eerste promotionele ronde te starten, dan ontvangen wij deze graag.
   • Is de vormgeving van je boek gereed dan starten wij met de promotie van je boek.
   • Boekhandel, pers en media, NBD/Biblion en inkopers worden op de hoogte gebracht van jouw nieuwe boek.
   • Optioneel is het aanmelden van jouw boek bij CB (Centraal Boekhuis). Tegen de geringe kosten van € 72,60 per jaar voor de eerste titel, melden wij ook jouw boek aan. Heb je meerdere titels dan betaal je maar € 8,42 per jaar extra.
   • Koop je boek in met aantrekkelijke kortingen. Tijdens de lancering van je nieuwe boek geven wij een extra korting op je eigen inkoop.
   • Over elk verkocht boek ontvang je royalty's van 10% oplopend tot wel 18%, afhankelijk van het aantal verkochte exemplaren.

   Wat gebruikers van ons vinden

   Joseph Oubelkas

   Precies zoals het moet zijn

   Op internet vond hij Lecturium. ‘In het eerste gesprek was er meteen de klik die ik zocht’. Omdat Oubelkas al veel voorwerk verricht had, was Uitgeven in Eigen Beheer de beste optie. Inmiddels al meer dan 40.000 boeken verkocht!

   Daniël van den Bos

   Perfecte samenwerking

   De samenwerking met Lecturium loopt perfect. De medewerkers zijn correct, precies en snel. Ze zijn bovendien vriendelijk en zakelijk efficiënt. Precies wat je als auteur nodig hebt: een goede en vlotte bemiddeling.

   Arno Weijgertse

   Gevoel belangrijk te zijn

   'Ik heb altijd het gevoel dat ik de enige auteur ben, zo belangrijk laten ze me voelen’. ‘Best stoer dat ik aan mensen kan vertellen dat je mijn inmiddels 11 boeken op bol.com kunt bestellen, toch?'

   Kim Castenmiller

   Persoonlijk contact

   ‘Ik vind het erg prettig dat ik niet als een nummertje wordt gezien; als ik bel weten ze wie ik ben.' De medewerkers van Lecturium zijn welwillend, flexibel en, heel belangrijk: vriendelijk. Een perfecte nuchtere club.

   Koos Verkaik

   Professioneel tot in de puntjes

   Inmiddels al 10 delen van mijn Wolpertinger serie uitgeven bij Lecturium. Vakkundige vormgeving en altijd binnen de afgesproken tijd geleverd. En de gehele serie ligt bij de bibliotheek. Wat wil je nog meer? Amerika? Komt er ook aan!

   Theo Terdu

   Snel en vakkundig uitgegeven

   Mijn boek moest snel op de markt komen. Lecturium heeft mij geholpen met het binnen twee weken vormgeven en uitgeven van mijn boek. Zeer vakkundig en professioneel werkten alle medewerkers snel aan dit grote project.

   Alle genres zijn welkom

   Alle genres geven wij uit. Ook het genre waarbinnen jouw manuscript past.

   Alles hebben wij in de afgelopen jaren voorbij zien komen, van klein tot heel groot werk. Van gedichtenbundels tot geschiedkundig werk. Van museumcatalogi tot romans, van thrillers tot verhalenbundels.

   Ook jouw boek geven wij graag professioneel en met passie uit.

   BEGIN NU MET UITGEVEN! WACHT NIET!

   JA! Ik wil nu starten met het uitgeven van mijn boek!

   Lecturium neemt je alles uit handen. Geen zorgen over de vormgeving, geen zorgen over de uitstraling. Wij maken jouw manuscript tot een professioneel boek. Marketing en promotie wordt verzorgt.
   Jij bent als auteur de belangrijkste spil in het geheel, jouw werk wordt jouw boek!

   Onze garantie

   Lecturium staat voor zekerheid. Zekerheid dat alle boeken vakkundig en professioneel worden uitgegeven. Lecturium neemt je alle zorgen omtrent het proces van uitgeven uit handen.
   Lecturium is dé uitgeverij waar iedereen welkom is. Zonder voorwaarden, zonder verkoopverwachtingen. Zonder oordeel over het hebben van uitzonderlijk talent of niet. Lecturium laat schrijvers in hun waarde en gaat met respect en betrokkenheid met elk manuscript om. We willen dat iederéén zich welkom voelt. Beginnende én ervaren schrijvers. Nederlandse schrijvers maar ook auteurs uit het buitenland.