Page content

article content

De stilte voorbij – Oorsuizen loop er niet voor weg – Suisje mijn ongenode vriend – Joost Treebusch

Bekijk hier de facebookpagina van Joost Treebusch.

Mijn autobiografie leest als een dagboek. Het beschrijft mijn strijd tegen tinnitus. Tegen de herrie in mijn hoofd, het idee ernstig ziek te zijn, de gedachte gek te worden. Tegen het onbegrip van mijn omgeving, mijn gezin en tegen mezelf. Het diepe dal waar ik doorheen moest en de lange weg naar een acceptabel leven. Tinnitus moest een plaats krijgen. Met tinnitus leven kan niet, je kunt er wel mee leren omgaan. Ik werd opnieuw een mens die, met beperkingen, weer een sociaal leven kon hebben.
Voor iedereen die met tinnitus te maken heeft kan dit boek een weg en een steun zijn.

n losse verhalen vertelt Joost Treebusch hoe hij omgaat met zijn suizende oren. Hij beschrijft de last en de keuzes die hij maakt om met oorsuizen om te gaan. Hij wil het een plaats geven en deze last voor hem en zijn omgeving draaglijk houden. Die keuzes leiden soms tot somberheid en machteloosheid.
De verhalen worden afgewisseld met gedichtjes. Het boek is vooral bedoeld om lotgenoten en mensen uit hun omgeving te vertellen, hoe men kan leven met oorsuizen. Dit zal tot meer begrip leiden.

Mijn derde boek is de afronding van een proces. Een proces van definitief accepteren dat ik tinnitus heb. Het was mijn vijand, maar is mijn ongenode vriend geworden. Daar heb ik een tweede traject van therapie voor gehad. En nu kan ik echt verder met mijn leven.
Dit boek bestaat weer uit losse verhalen. Het geeft een kijkje in mijn leven. En dat leven is nu leuker en gezelliger.
Ik geef ook tips en antwoorden op veel gestelde vragen, zoals ik die krijg via de website van de NVVS.
Met dit boek hoop ik lotgenoten een weg te wijzen.

Comment Section

0 reacties op “De stilte voorbij – Oorsuizen loop er niet voor weg – Suisje mijn ongenode vriend – Joost Treebusch

Plaats een reactie


*