Page content

article content

Lecturium Zakelijk uitgeven van je boek is er voor auteurs met visie!

Non-Fiction is een dierbaar specialisme van Lecturium.

Lectori Salutem!

Zakelijk uitgeven van je boek

Als schrijver van romans fantaseer ik er op los. Sterker nog, ik lieg en bedrieg, leid de lezer om de tuin en vertel dingen die ronduit onmogelijk zijn. Toch zijn mijn verhalen altijd gebaseerd op waarheden en spelen ze zich af in een realistisch tijdperk.

Dat betekent dat ik, voordat ik begin te schrijven, op de hoogte moet zijn van talloze feiten.

Daar komt de non-fiction om de hoek kijken; de naslagwerken, de boeken vol waarheden, interessante onderzoeken, etc., etc.

Mijn hersens werken nogal raar, dat geef ik toe. Ik lees stapels non-fiction boeken, maar vergeet heel veel. Maar feiten en feitjes die ik kan gebruiken, sla ik op in mijn geheugen en ik weet altijd exact waar ik ze terug kan vinden.

Voorbeeld:

Ik wil vertellen over een koningszoon die tijdens een rit op zijn paard een mooie jonge dame in het oog kreeg. Hij ging haar in volle galop achterna toen ze het voor hem op een lopen zette. Hij lette nergens meer op, had alleen aandacht voor haar; zo vergat hij te bukken toen hij door een laag poortje ging. Op deze manier verloor hij niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk zijn hoofd.

Meteen pak ik het boek ‘Odin Sprak’ uit mijn kast en na enig bladeren heb ik de passage al gevonden die ik zocht; het gaat om Lodewijk, zoon van Karel de Dikke, eind negende eeuw.

Voorbeeld:

Ik wil alles weten over Wodan en zijn dodenleger. Dus haal ik een van mijn lievelingsboeken uit de kast: Noord-Europese Mysteriën van F.E. Farwerk. Dankzij de wijsheden uit dit werk kon ik een van mijn beste boeken voltooien: Alvader. Eerst uitgegeven bij De Arbeiderspers in Amsterdam, later in het Engels bij Sarah Book Publishing in Texas en over een tijdje bij Righter’s Mill Press, USA.

Ik ben een verzamelaar van non-fiction. Honderden boeken staan voor het grijpen in de kasten van mijn werkkamer. Wereldgeschiedenis, psychologie, parapsychologie, bijzondere boeken over alchemie, collectors items over UFO’s, noem maar op.

Als het om research gaat, kun je gebruik maken van wat ik ‘EN en EN’ noem.

Je hebt het internet EN je hebt non-fiction boeken.

Wil je snel iets weten, dan is het internet ideaal en sites als Wikipedia zijn van onschatbare waarde.

Maar dan is er die andere EN, die andere mogelijkheid, wanneer je echt een bepaald onderwerp wilt gaan bestuderen: non-fiction!

Titels van boeken die ik recentelijk verslond:

Freuds Vergissing, De Geheime Geschiedenis van de Wereld, De Ontdekking van de Middeleeuwen, De Kelten, Het Grootste Spektakel ter Wereld, Het Leven van Franz Anton Mesmer. Boeken propvol waardevolle informatie – en gelukkig weet ik alles wat ik ooit nodig mocht hebben direct terug te vinden!

Het mag duidelijk zijn dat ik het toejuich dat Lecturium een specialisme heeft gemaakt en dat ik mag meehelpen dit deel van het fonds verder uit te bouwen.

Hier volgt meer informatie:

Lecturium Zakelijk uitgeven van je boek is er voor auteurs met visie!

Non-fiction op niveau krijgt alle aandacht bij Lecturium.

Auteurs zetten zich voor de volle honderd procent in om hun specialisme toegankelijk te maken voor een groot publiek.

De onderwerpen zijn legio: van financiële zaken tot bijzondere chirurgische ingrepen, van psychologie in het bedrijfsleven tot uitgebreide beschouwingen over schilderkunst. Van advies over verzekeringen of beleggen tot de geschiedenis van een bedrijf, van pakkende geschiedenissen uit een ver verleden tot de meest gewaagde toekomstdromen! Veel gespecialiseerde ingenieurs, CEO’s, managers, doctoren, specialisten en visionairs willen graag eens uitgebreid uitleggen waarmee zij altijd zo vol overgave bezig zijn geweest.

Hier wordt vol passie geschreven over wat de auteur echt bezighoudt.

Marketingtool

Wij vatten deze non-fiction samen onder de noemer Lecturium Zakelijk en besteden alle aandacht aan het vormgeven en drukken van de boeken.

Het in de markt zetten van non-fictie boeken is een gezamenlijke bezigheid waar wij ons volledig voor inzetten. Boekhandel, pers en media, inkopers van de diverse inkooporganisaties, Centraal Boekhuis, bol.com, NBD/Biblion, managementboek.nl, gerichte promotie op basis van thema en inhoud van het boek. Met onze toewijding voor non-fictie boeken zorgen wij voor veel aandacht in de markt.

Zo weten we zeker dat de auteurs trots kunnen zijn op hun werk – het zijn  de blikvangers bij hun lezingen, het zijn ‘visitekaartjes’ bij vergaderingen, het zijn de meest ideale relatiegeschenken!

Boeken om in een praktijk te leggen, zodat iedereen er in kan bladeren.

De meest ideale promotie van nieuwe ideeën – een marketingtool van onschatbare waarde: geen beknopte info op een beeldscherm, maar een overzichtelijk verhaal in een prachtig boek!

Lecturium Zakelijk uitgeven van je boek geeft auteurs met visie de kans om hun ideeën uit te dragen, om hun werk onder de mensen te brengen, om de belangstelling te genereren die zij echt verdienen.

En, ook niet onbelangrijk, de pers pikt alles makkelijker op wanneer een journalist in een gesprek over het doen en laten van de schrijver het boek krijgt overhandigt waar het allemaal luid en duidelijk in staat!

Lecturium Zakelijk ontvangt graag jouw non-fiction manuscript ter beoordeling.

Onze samenwerking zal leiden tot het beste resultaat!

We vatten het zakelijk uitgeven van je boek nog even kort en bondig samen:

  • Jóuw boek over jóuw bijzondere onderwerp, over jóuw stokpaardje.
  • Goed verzorgd, perfect gedrukt, pakkende cover, alles verklarende tekst op de achterkant.
  • Blikvangers bij lezingen.
  • ‘Visitekaartjes’ bij vergaderingen.
  • Ideale relatiegeschenken.
  • Promotie van ideeën; ideaal marketingtool.
  • Onmisbaar in je praktijk.
  • Het ‘ultieme bewijsmateriaal’ voor de pers.
  • Jóuw eigenzinnige kijk op de wereld verwoord in een boek!
  • Auteurs met visie, met kennis van zaken en een goede hand van schrijven hebben een uitgever nodig waar de medewerkers net zo gedreven zijn als zijzelf:

Lecturium Zakelijk maakt er werk van! Móói werk…

Heb je vragen, stel ze dan gerust, mail naar: redactie@lecturium.nl

We ontmoeten elkaar weer in mijn volgend blog, tot dan,

Koos Verkaik, redacteur Lecturium.

Comment Section

0 reacties op “Lecturium Zakelijk uitgeven van je boek is er voor auteurs met visie!

Plaats een reactie


*