Page content

article content

Schrijven en uitgeven van je boek – Promotie manuscript

De Dans van de Nar

Lectori Salutem!

De doelgerichte reclame van Bruna op Facebook werkt goed. Al weken achtereen krijg ik vrijwel dagelijks de cover van één van mijn eigen boeken te zien: De Dans van de Nar. Trouw deel ik dit bericht, om het bij nog méér mensen onder de aandacht te brengen. Maak altijd zo veel mogelijk gebruik van de social media!

Lecturium heeft De Dans van de Nar uitgegeven. Het is wellicht mijn beste werk tot nog toe en bovendien is het een boek met een bijzondere geschiedenis.

Op de achterkant van de Amerikaanse versie noem ik het ‘my most intellectual book’. Het is in de USA uitgegeven door Sarah Book Publishing in Texas.

Over het boek:

Macht en geld hebben toekomstig Amerika en Europa verdeeld in koninkrijkjes waar hebzuchtige zakenlieden heersen – zij zijn de decadente tycoons, de rijkaards die de wereld onderling hebben verdeeld. En intussen viert het volk feest en het leven is één groot bacchanaal in een nieuw tijdperk dat wordt aangeduid als de Tweede Renaissance. Maar er is natuurlijk veel meer, want meesterverteller Koos Verkaik bouwt zijn verhalen op in listige lagen. Prins Oscar Man, de bastaard, de dansende nar, ontdekt dat het bloed dat door zijn aderen vloeit gelijk is aan dat van het duivelse addergebroed dat op de achtergrond de touwtjes in handen houdt. Veroordeeld, verguisd, geschopt en geslagen, krabbelt de prinselijke nar overeind en bindt de strijd aan met de duivels die de wereld naar hun hand hebben gezet.

De inhoud van het boek sluit perfect aan bij de huidige situatie in de USA, waar zakendoen en regeren samengaan… Uiteraard zijn we hard bezig om het boek te promoten nu deze overeenkomsten zo duidelijk zijn.

(Als je je werk wilt promoten, is het niet genoeg om niets anders te doen dan plompverloren je boek aan te kondigen. De pers heeft speciale informatie nodig. Je moet met iets bijzonders komen dat de interesse wekt en de moeite waard is om over te schrijven!)

Vertaling manuscript

Ik vertaalde het Nederlandse manuscript, zond de Engelse versie naar Mrs. Geiberger (mijn correctrice in Amerika) en stuurde het daarna door aan Alan, mijn toenmalig literair agent in Princeton. Alan was enthousiast en vroeg zich af hoe we het boek het best onder de aandacht konden brengen. Hij vroeg me of ik een grote gok wilde wagen. Hij stelde voor om The Dance of the Jester aan een goede kennis van hem te geven om het te laten beoordelen.

“Als hij het een goed boek vindt, sta je er goed op – als hij het helemaal niks vindt, heb je een probleem…”

De kennis bleek niemand minder dan Bill Thompson te zijn, de redacteur van de eerste boeken van Stephen King (Carrie, The Shining, Cujo enz.) en ook nog eens van de eerste boeken van John Grisham.

Omdat ik wel van een gokje houd, gaf ik Alan toestemming het manuscript naar Bill te sturen.

Bill las het en nam meteen contact met me op: hij wilde me graag een keer ontmoeten en met me praten en vroeg me naar New York te komen.

In het voorwoord van het boek bedank ik hem:

Mijn agent in de USA stelde voor De Dans van de Nar te laten lezen aan Bill Thompson.

Bill was de redacteur van de eerste boeken van Stephen King en John Grisham, een charismatische man met een grote reputatie. Hij las het manuscript en nodigde me uit om er met hem over te komen praten. Op een moordend hete dag waren we in zijn kantoor in het Empire State Building in New York en zetten samen de puntjes op de i en brachten veranderingen aan in het plot. Hij was meer dan tevreden met het verhaal en heeft intussen meer manuscripten van mij gelezen.

Ik wil Grote Bill Thompson bedanken voor zijn hulp en vriendschap.

Cover van het boek

De cover van de Lecturium uitgave is gemaakt door Doriano Strologo, die ook de covers en illustraties maakt voor mijn door Lecturium op de markt gebrachte kinderserie Alex en de Wolpertinger. De Amerikaanse cover is gemaakt door Redbird Designs.

Ik was ontzettend trots toen een koerier me een aantal exemplaren van The Dance of the Jester bracht, die gestuurd waren door de Texaanse uitgever.

Eén van deze boeken staat gebroederlijk naast de uitgave van Lecturium in een boekenkast.

Voor mij zijn het trofeeën waar ik trots op ben!

    

Heb je vragen, stel ze dan gerust, mail naar: redactie@lecturium.nl

We ontmoeten elkaar weer in mijn volgend blog, tot dan,

Koos Verkaik, redacteur Lecturium.

Comment Section

0 reacties op “Schrijven en uitgeven van je boek – Promotie manuscript

Plaats een reactie


*