Page content

article content

Uitgeven boek Eigen Beheer

Uitgeven Boek in Eigen Beheer bij Uitgeverij Lecturium betekent totale vrijheid in het uitgeven van je manuscript tot boek.

Je hebt veel mogelijkheden voor de vormgeving, het drukwerk en de afwerking van je boek. Wij nemen alle zorgen uit handen.

De uitgeef- en auteursrechten voor het uitgeven van je boek in Eigen Beheer liggen bij jou als auteur.

Intake gesprek, vormgeving, drukken, promotie, marketing, after sales. Alles onder één dak, complete ontzorging.

Aanmelding bij Centraal Boekhuis en bol.com behoort ook tot de mogelijkheden.

Waarom Lecturium Uitgeverij

  • Complete ontzorging
  • Geen onverwachte risico’s
  • Onafhankelijk advies op maat
  • Al meer dan 14 jaar ervaring
  • Algehele vrijheid in uitvoering en mogelijkheden
  • Persoonlijk contact
  • Eigen studio met ervaren vormgeefsters
  • Aanleveren in kant-en-klare pdf (drukklaar) ook mogelijk

Een selectie van Eigen Beheer boeken

Boek uitgeven Eigen Beheer - Lecturium Uitgeverij

Uitgeven boek Eigen Beheer – welke mogelijkheden zijn er?

Afwerking en uitstraling van het boek: softcover, hardcover, wire-o, gelijmd gebrocheerd, gelijmd gebonden, genaaid gebonden, geniet gebrocheerd, leeslint, stofomslag, preeg op voorkant en zijkant cover, flappen aan cover.

Papiersoorten: romandruk wit en getint, gecoat, silk, wit HVO, gesatineerd.

Specifieke papiersoorten zijn op aanvraag te bestellen.

Formaten: alle formaten zijn mogelijk. Veel voorkomende formaten zijn: A5, 17×24 cm, 20×20 cm en A4.

Zowel staand (portrait) als liggend (lanscape of oblong) gedrukt.

Duurzaam ondernemen: onze printerij en drukkerij zijn FSC en ISO gecertificeerd en werken met biologische inkt. Afhankelijk van de papierkeuze voor het binnenwerk van het boek is gerecycled papier mogelijk.

 

Voor het aanvragen van een offerte op maat, klik hier.

 

Stappenplan voor uitgeven boek Eigen Beheer

Boek uitgeven via uitgeverij LecturiumManuscript en bestanden insturen

Direct na je akkoord op de offerte ontvang je van ons de instructies voor het insturen van het definitieve manuscript en, indien van toepassing, de foto’s voor de cover en het binnenwerk.
We beoordelen je manuscript niet*. We stellen geen eisen of voorwaarden ten aanzien van genre, inhoud of verkoopresultaten en wijzigen wij niets aan de inhoud van je werk. Jouw manuscript is van harte welkom. Onze taak is om voor jou een perfect vormgegeven en gedrukt boek af te leveren.

Boek uitgeven via uitgeverij LecturiumVormgeving en drukken van het boek

Bestanden insturen voor de vormgeving van je boek

Om het vervolmaken van de bestanden extra gemakkelijk te maken, hebben wij instructies geschreven. In dit document staat duidelijk omschreven hoe wij graag het manuscript en aanverwante documenten, zoals bijvoorbeeld beeldmateriaal, ontvangen.
Er wordt slechts een basiskennis van Word gevraagd en anders kun je uiteraard contact opnemen met ons team van vormgevers.
Je ontvangt deze instructies nadat wij met elkaar de opdracht zijn aangegaan voor het in Eigen Beheer uitgeven van je boek.

Ook ontvang je van ons de Lecturium Boek & Steun, een uitgeefgids waarin veel tips staan en waaruit je inspiratie kunt opdoen. En onze Schrijfwijzer geeft een kort overzicht van veel voorkomende taal- en stijlregels van de Nederlandse taal.

Vormgeving van je boek

Lecturium heeft een team van vormgevers in huis die aan de slag gaan met het ontwerpen, vormgeven en opmaken van je boek. Op basis van de door jouw ingestuurde bestanden maken zij, uiteraard in overleg, onder andere de cover van je boek, hét visitekaartje. De cover krijgt een passende uitstraling geheel in lijn met de inhoud van jouw boek.

Mocht jezelf de vormgeving van het boek willen verzorgen, dan kan dit uiteraard. In overleg met ons team kunnen we je adviseren over het aanleveren van drukklare bestanden.

Drukkerij en drukken van je boek

Door de Book-On-Demand methode wordt uitgeven in Eigen Beheer voor iedereen mogelijk. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de druktechniek Printing-On-Demand (POD) waarbij elk boek per exemplaar (on demand) wordt gedrukt.
Bij de traditionele druktechniek, offset druk, wordt er van een boek een groot aantal exemplaren gedrukt. Deze moeten dan wel worden verkocht. Bij POD is dat niet nodig. Een boek wordt namelijk pas gedrukt als het besteld is. Ook voor het drukken van een voorraad met een kleine oplage is POD ideaal.

Boek uitgeven via uitgeverij LecturiumDistributie en Promotie

Bestellen

Wellicht wil je na de levering van de boeken nog een nabestelling plaatsen. Afhankelijk van de manier van drukken kunnen we zelfs al vanaf 1 exemplaar een bestelling in gang zetten!
Maar we kunnen er ook voor zorgen dat jouw boek door anderen te bestellen is door bijvoorbeeld het boek in de boekwinkel van onze websites te plaatsen. Om het nog breder aan te pakken is er een optie om het boek aan te melden bij Centraal Boekhuis.

ISBN en Centraal Boekhuis

In overleg met jou krijgt een boek dat binnen het concept ‘Uitgeven boek Eigen Beheer’ wordt uitgegeven een ISBN: het Internationaal Standaard Boeknummer. Het ISBN wordt gebruikt om gegevens van boeken op te slaan in computers van onder andere bibliotheken, distributeurs en boekverkopers. Het vormt voor deze partijen het unieke nummer van jouw boek waarmee informatie kan worden opgevraagd en waarmee men jouw boek kan bestellen.

Optioneel kunnen wij jouw boek aanmelden bij zowel het Centraal Boekhuis, als bij de Belgische Boekenbank. Hierdoor is je boek door alle grote fysieke en online boekwinkels in Nederland en België te bestellen. Denk aan: bol.com, AKO, Bruna, vanstockum.nl, standaardboekhandel.be en boekenbank.be.

Promotie van je boek

Om jouw promotionele activiteiten te ondersteunen, bieden wij promotiepakketten aan die onder andere posters en flyers bevatten. We kunnen ook een persbericht verzorgen die wij bijvoorbeeld naar de regionale pers en media sturen.

Mocht je specifieke ideeën hebben over de promotie, dan kunnen we dit uiteraard in overleg met jou in gang zetten.

Voor het aanvragen van een offerte op maat, klik hier.

Comment Section

0 reacties op “Uitgeven boek Eigen Beheer

Plaats een reactie


*