Page content

FAQ

Lecturium is dé uitgeverij waar iedereen welkom is. Zonder voorwaarden, zonder verkoopverwachtingen. Zonder oordeel over het hebben van uitzonderlijk talent of niet. Lecturium laat schrijvers in hun waarde en gaat met respect en betrokkenheid met elk manuscript om. We willen dat iederéén zich welkom voelt. Beginnende én ervaren schrijvers. Nederlandse schrijvers maar ook auteurs uit het buitenland.
En ben je minderjarig, ook dan ben je van harte welkom.
Stuur ons graag je manuscript aan: redactie@lecturium.nl en wij nemen contact met je op over de mogelijkheden van uitgeven.

Lecturium ontvangt uitsluitend digitale manuscripten. Ofwel een manuscript dat is geschreven in Word of een ander toegankelijke tekstverwerker.
Papieren manuscripten kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Het gehele proces van aanleveren van het manuscript tot en met het in druk geven van de boeken gebeurt volledig digitaal. In onze moderne digitale wereld werkt ook Lecturium uitsluitend via de digitale snelweg.

Standaard meldt Lecturium elke titel aan bij CB-Online, dit is een systeem waarmee de boekhandel alle Lecturium-titels kan raadplegen en online de juiste bestelinformatie verkrijgt. Hiermee zijn al onze titels bij de reguliere boekhandel bestelbaar.

Vervolgens melden wij jouw titel en promotionele gegevens aan in de systemen van Centraal Boekhuis, zodat ook jouw boek rechtstreeks geleverd kan worden aan de fysieke- en internetboekwinkel. Je boek is nu beschikbaar om verkocht te worden via onder andere bol.com, ako.nl, bruna.nl, vanstockum.nl en vele tientallen andere internetboekwinkels in Nederland en België.

Daarnaast informeert Lecturium de regionale schrijvende pers, media en boekhandel over het verschijnen van jouw boek. Gaat jouw boek over een bepaald thema dat voor specifieke doelgroepen interessant is, dan wordt jouw boek door Lecturium ook onder de aandacht gebracht bij desbetreffende bedrijven en/of instanties.

Afhankelijk van thema en actualiteit kunnen wij besluiten om een landelijke promotionele campagne te starten richting landelijke pers en media, alle inkooporganisaties en boekhandelaren in Nederland en België, magazines en meer.