Page content

Vormgeving en drukken van manuscript en cover

Boek uitgeven via uitgeverij LecturiumBestanden inleveren

Om het volmaken van de bestanden extra gemakkelijk te maken, hebben wij instructies geschreven. In dit document staat duidelijk omschreven hoe wij graag het manuscript en aanverwante documenten, zoals bijvoorbeeld beeldmateriaal, ontvangen.
Er wordt slechts een basiskennis van Word gevraagd en anders kun je uiteraard contact opnemen met ons team van vormgevers.
Je ontvangt deze instructies nadat wij met elkaar de opdracht zijn aangegaan voor het in Eigen Beheer uitgeven van je boek.

Ook ontvang je van ons de Lecturium Boek & Steun, een uitgeefgids waarin veel tips staan en waaruit je inspiratie kunt opdoen. En onze Schrijfwijzer geeft een kort overzicht van veel voorkomende taal- en stijlregels van de Nederlandse taal.

Vormgeving

Lecturium heeft een team van vormgevers in huis die aan de slag gaan met het ontwerpen, vormgeven en opmaken van je boek. Op basis van de door jouw ingestuurde bestanden maken zij, uiteraard in overleg, onder andere de cover van je boek, hét visitekaartje. De cover krijgt een passende uitstraling geheel in lijn met de inhoud van jouw boek.

Mocht jezelf de vormgeving van het boek willen verzorgen, dan kan dit uiteraard. In overleg met ons team kunnen we je adviseren over het aanleveren van drukklare bestanden.

Drukker

Door de Book-On-Demand methode wordt uitgeven in Eigen Beheer voor iedereen mogelijk. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de druktechniek Printing-On-Demand (POD) waarbij elk boek per exemplaar (on demand) wordt gedrukt.
Bij de traditionele druktechniek wordt er van een titel een groot aantal exemplaren gedrukt. Deze moeten dan wel worden verkocht. Bij POD is dat niet nodig. Een boek wordt namelijk pas gedrukt als het besteld is. Ook voor het drukken van een voorraad met een kleine oplage is POD ideaal.