Wonen

Deze verschillende soorten en maten douchewanden zijn er

Bij het samenstellen van je badkamer moet je op veel punten letten. Je hebt allereerst te maken met de afmetingen van je badkamer. Ten tweede heb je te maken met je eigen voorkeuren en mogelijk ook nog de voorkeuren van je partner. En ten derde heb je te maken met een divers aanbod van allerlei soorten producten voor in je badkamer.

Wil je bijvoorbeeld in je nieuwe badkamer een nieuwe douche hebben? Dan kun je allereerst uit meerdere soorten douches kiezen. Ga je voor bijvoorbeeld een douchebak of ga je voor een inloopdouche? Ongeacht voor welke douche je kiest, heb je waarschijnlijk met douchewanden te maken. En op het gebied van douchewanden heb je ook onwijs veel keuze.

Onwijs veel maten

Heb je interesse om een nieuwe douche te kopen? Dan moet je goed kijken naar de aanwezige ruimte in je badkamer. Op basis van deze ruimte kun je bepalen hoe groot je nieuwe douche kan/moet worden.

Op basis daarvan kun je gericht kijken naar de afmetingen van de douchewanden. De meeste douchewanden hebben standaardafmetingen, maar je kunt ook een douchewand op maat laten ontwerpen. Belangrijk is in ieder geval dat de douchewand perfect aansluit op bijvoorbeeld je douchebak. Een douchebak kopen en douchewanden kopen doe je bij voorkeur dan ook tegelijkertijd.

Let bij de maten in ieder geval goed op de lengte, breedte en hoogte. Een ander belangrijke maat is de dikte. Ga je voor een douchewand van 10 mm dik? Dat is in principe de standaardmaat. Je kunt echter ook voor douchewanden met een dikte van 6 of 8 mm kiezen.

Materiaal

Bij een douchewand moet je ook goed naar het materiaal kijken. Het is voor de hand liggend om voor glas te kiezen, maar je kunt tegenwoordig ook voor een douchewand van aluminium kiezen. Of wat te denken van een douchewand van chroom?

Denk om meerdere redenen goed over het materiaal na. Ten eerste vanwege de uitstraling van de douchewand. Een douchewand van messing heeft een hele andere uitstraling dan een douchewand van glas. Ten tweede vanwege het schoonmaken van de douchewand. De verschillende materialen moet/kun je op verschillende manieren schoonmaken. En ten derde vanwege de stijl in je badkamer. De douchewand die je in je badkamer gaat plaatsen, moet 100% bij de rest van je badkamer passen.

Kleur

Tot slot kun je ook nog even goed naar de kleur van de douchewanden kijken. De meeste douchewanden zijn doorzichtig, maar je kunt ook voor een zwarte douchewand kiezen. Met zo’n zwarte douchewand creëer je uiteraard weer een hele andere uitstraling. Stem daarom ook de kleur af op je wensen. En op de rest van je badkamer.

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Wonen