LifestyleWonen

Hoe haal je de natuur in je badkamer?

De badkamer; een ruimte waar we veel gebruik van maken. Een onmisbaar gedeelte van de woning waar we douchen, de haren doen, naar het toilet gaan, tanden poetsen en nog veel meer. Maar de badkamer is meer dan een ruimte alleen waar je snel je dagelijkse handelingen verricht. Voor veel mensen is het ook de perfecte plek om heerlijk te ontspannen. Door lekker in bad te gaan liggen bijvoorbeeld. Maar wanneer het maar een kille en steriele ruimte is kun je er niet echt lekker relaxen. Door de natuur in je badkamer te halen wordt het een oase van rust. We geven je een aantal tips hoe je de dag begint en eindigt in een natuurlijk ingerichte badkamer.

Een groene ruimte

Maak je badkamer groen. Dat wil niet zeggen dat je met groene verf in de weer moet of badkamertegels in een groene tint laat aanbrengen. Haal de natuur in de badkamer door er groene planten neer te zetten. Zet grote planten in de hoeken of, wanneer je een kleine badkamer hebt, een aantal kleintjes in de vensterbank en de badrand. Ook kun je kiezen voor hangplanten. Bevestig hiervoor een oogmoer in het plafond waar je ze eenvoudig aan vast kunt haken. Overigens zijn niet alle soorten planten bestand tegen de vochtige omgeving. Kies daarom voor vetplantjes en tropische planten. Voorbeelden van geschikte badkamerplanten zijn de sierasperge, de graslelie en de aloë vera.

Natuurlijke materialen

Bij natuurlijke materialen denken we al snel aan hout. Voor een badkamervloer- en wand kun je hierbij denken aan tegels met een houtlook. Ook een houten badmeubel of waskom zorgt voor een natuurlijke, rustgevende uitstraling. Is het niet de bedoeling om je badkamer compleet te gaan renoveren, dan bereik je met houten accessoires hetzelfde effect. Een spiegel met een houten omlijsting, een houten krukje, een rotan wasmand en een houten handdoekenrek. Maak het geheel af met een houten tandenborstelhouder en giet douchegel en shampoo over in houtlook dispensers.

Zachte kleuren

Om je helemaal zen te voelen in de badkamer voeg je zachte, natuurlijke kleuren toe. In plaats van de standaard witte muren kun je deze verven met de kleuren honing, muisgrijs, lavendel en olijfgroen. Pas je accessoires zoals de plantenpotten, potten badzout, zeepjes, waxinelichtjes en handdoeken ook hierop aan. Om de badkamer nog persoonlijker te maken laat je handdoeken bedrukken. Met de namen erop van jou, je partner, andere gezinsleden en voor gasten herkent iedereen zijn eigen handdoeken.

Sfeervolle verlichting

Tot slot nog de tip om te kijken naar de verlichting in je badkamer. Om een natuurlijke en ontspannen sfeer te creëren in je badkamer is led verlichting heel geschikt. Tegenwoordig is het met smart home verlichting mogelijk om de kleuren aan je gemoedstoestand aan te passen. Lekker relaxen in bad met gele verlichting of een blauwe gloed, aan jou de keus. Wil je er nog fraaie natuurgeluiden bij? Installeer dan een speaker in de badkamer die ook te bedienen is met het smart home systeem.

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Lifestyle