Wonen

Een werkruimte in huis? Zorg voor goede verlichting

Werk jij regelmatig thuis? Dan ben je de enige niet. Steeds meer mensen verrichten een deel van hun werk, al dan niet noodgedwongen, thuis. Fijn, vinden velen, want dat scheelt veel reistijd en zorgt ervoor dat we een paar keer in de week lekker wat later op kunnen staan, of juist extra vroeg klaar zijn met ons werk. Ook vinden we het prettig om niet altijd onze collega’s om ons heen te hebben, dat werkt soms wel zo lekker door, en om wat meer onze eigen dag in te kunnen delen. Daar staat dan wel weer tegenover dat we thuis soms tegen wat praktische problemen aan kunnen lopen. Zeker wanneer je geen extra kamer in huis vrij hebt om een werkruimte te creëren, zit je opeens te werken in je woonkamer of slaapkamer, waar je normaal toch vooral komt om te relaxen. En dan heb je ook nog eens de kans dat er regelmatig familieleden om je heen lopen, terwijl jij net bezig bent. Een goede inrichting van een werkplek, zelfs al bevindt deze zich in een bestaande kamer, kan helpen om het makkelijker te maken.

Richt het in als werkplek

Af en toe eens een uurtje wat werk doen dat op kantoor niet af is gekomen, dat kan als het moet wel aan de eettafel of zelfs op de bank. De omstandigheden zijn natuurlijk niet helemaal optimaal, maar is het maar een uurtje dan valt dat wel te overzien.

Werk je echter vaker en langer thuis? Dan zal je daar echt een eigen plekje voor moeten zien te maken. Ideaal is het natuurlijk als je hier een kamer of zolder voor over hebt, die je helemaal als werkkamer in kunt richten. Maar ook als dat niet het geval is, kun je elders in huis een hoekje proberen vrij te maken. Doe dit dan wel goed, en ga niet alsnog aan de eettafel zitten. Probeer een hoekje te vinden waar een klein bureau past met een goede stoel, en richt dit echt in als werkplek. Hier kom je om te werken, dus hier is het netjes opgeruimd, en vind je alleen de dingen die je voor je werk nodig hebt. Om je werkhoek een beetje af te scheiden van de rest van het huis, kun je bijvoorbeeld een kamerscherm of een grote plant of kast plaatsen. Probeer in creatieve oplossingen te denken!

Zorg ook voor goed licht

Niet alleen goed meubilair helpt het thuiswerken te vergemakkelijken, ook de juiste verlichting is onmisbaar. In een werkkamer kun je een plafonniere ophangen om de boel goed te verlichten. Dit kun je eventueel aanvullen met een bureaulamp als je hier extra licht nodig hebt. Bevindt je werkhoek zich in een bestaande kamer, kijk dan of de verlichting daar voldoet. Is dat niet het geval, kan een goede bureaulamp ook vaak de oplossing zijn, zodat je goed kunt zien wat je aan het doen bent.

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Wonen