Wonen

Uit wat voor soort raambekleding kan je allemaal kiezen?

Ondertussen bestaan er veel soorten raambekleding. Het kan zijn dat je door het uitgebreide aanbod door de bomen het bos niet meer ziet. Elk soort raambekleding heeft voor- en nadelen. Maar houd vooral ook rekening met het interieur dat je thuis hebt. Bekijk goed de ruimte. Wat is de reden dat je voor gordijnen kiest? Wat is de reden dat je voor jaloezieën kiest? Lamellen in een klassiek interieur, hoe ziet dat eruit? We hebben het voor je uitgezocht in dit artikel. Lees snel verder.

Kies gordijnen voor warmte in jouw huis

Gordijnen zijn er in allerlei soorten en maten. Het klassieke gordijn is bij iedereen bekend. Dit zijn grote lappen stof die aan een horizontale roede worden bevestigd. Je kunt ze krijgen in allerlei kleuren, maten, patronen en diktes. Ook zijn er inbetween gordijnen, deze laten veel zonlicht naar binnen. Ze zijn zeer geschikt als je een lichte woonkamer wilt. Daarnaast bestaan er rolgordijnen. Ideaal voor in de slaapkamer als je wilt dat het donker is er geen licht wordt doorgelaten. Ze zijn er namelijk in transparante, lichtdoorlatende of verduisterende vorm. Transparant en lichtdoorlatend zie je juist weer vaker in de woonkamer terug.

Jaloezieën voor een modern interieur

Jaloezieën worden ook wel horizontale lamellen genoemd. Deze zijn gemaakt in verschillende materialen zoals hout, pvc of aluminium. Er zitten verschillende voordelen aan jaloezieën vast. Ze zorgen namelijk voor extra privacy. Veel mensen houden niet van glurende buren. Door jaloezieën dicht te doen, ben je van je privacy verzekerd. Maar je kunt ze ook weer opendoen als je toch wat licht wilt binnenlaten. Doordat ze verstelbaar zijn, kan je met de lichtinval spelen. Daarnaast helpen jaloezieën bij de isolatie van de woonkamer of slaapkamer. Via de ramen ontsnapt er veel warmte. Dit gebeurt vaak in de winter. Vooral een houten jaloezie is hiervoor geschikt, deze is wat breder en houdt veel tocht tegen.

Lamellen in een klassiek interieur

In een klassiek interieur zie je vaak grote meubels en sierlijke details terugkomen. Fluweel, messing, ornamenten aan het plafond en kroonluchters zijn typische klassieke stijlelementen. Het klassieke interieur zie je steeds vaker terugkomen, want deze klassieke elementen geven een gevoel van luxe en een chique woonstijl. Welke soort raambekleding kies je bij een klassieke woonstijl? Verticale lamellen passen vaak erg goed. Deze filteren namelijk het licht, waardoor er gespeeld kan worden met de lichtinval in huis. Lamellen hoef je niet te sluiten om al het zonlicht tegen te houden. Ze zijn ideaal als je meer privacy in huis wilt creëren en glurende buren buiten wilt houden. Ook kan je met lamellen de kou goed buiten houden.

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Wonen