Wonen

Zo kan je gemakkelijk je badkamer onderhouden

Heb je de badkamer van je dromen laten plaatsen? Dan start je elke dag met een plezierig gevoel je dag. Je stapt je bed uit, je opent de deur van je badkamer en je bent direct happy. De badkamer is immers volledig naar je wens en roept daarmee een tevreden gevoel op.

Het lastige is alleen dat dit gevoel na verloop van tijd kan verdwijnen. Dit is bijvoorbeeld het geval als er een beschadiging ontstaat of als het een rommeltje wordt. Mede daarom is het advies om je badkamer regelmatig goed schoon te maken.

Niet alleen het schoonmaken van je badkamer is van belang, maar ook het onderhouden van je badkamer. Hoe je je badkamer op de beste manier kunt onderhouden, lees je hieronder.

Tip 1: gebruik de beste onderhoudsmiddelen

Om kalkvorming op de kraan te voorkomen, zou je deze kraan regelmatig schoon moeten maken. Dit doe je niet met normaal water, maar doe je met speciale schoonmaakmiddelen. Deze middelen vind je alleen bij de beste speciaalzaken, zoals bij Megadump. Bij deze badkamerzaak Eindhoven vind je de juiste schoonmaakmiddelen voor het schoonmaken van bijvoorbeeld een kraan.

Door een kraan goed schoon te houden, onderhoud je ‘m ook direct. Zodra er kalkvorming op de kraan ontstaat, is dit namelijk van invloed op de levensduur. En ook op de uitstraling. Houd daarom de kraan én andere onderdelen van je badkamer zo schoon mogelijk.

Tip 2: Maak de douche regelmatig schoon, inclusief het doucheputje

Het is van essentieel belang om je douche regelmatig schoon te maken. Dit komt de hygiëne ten goede, maar ook de uitstraling. Je glazen douchedeur moet je bijvoorbeeld regelmatig afnemen, zodat kalk geen invloed kan hebben op de deur. Dit geldt ook voor je douchekraan en de douchekop.

Het advies is om ook het doucheputje goed schoon te houden. Dit doe je bijvoorbeeld met een gootsteenontstopper of ander hulpmiddel. Door dit putje goed schoon te houden, voorkom je dat na verloop van tijd het water niet meer goed doorloopt.

Deze tip geldt niet alleen voor je doucheputje, maar ook voor bijvoorbeeld de wasbak(ken) in je badkamer. Ook het putje van je wasbak moet je goed schoonhouden, zodat ook daar het water goed weg kan lopen.

Tip 3: houd de muren ook netjes

De wanden en het plafond in een badkamer zijn gevoelig voor schimmelvorming. Dit komt puur doordat er in een badkamer veel vocht aanwezig is; dat werkt schimmelvorming alleen maar in de hand.

Alleen al om deze reden moet je je badkamertegels goed schoonhouden. Heb je geïnvesteerd in badkamertegels Eindhoven? Maak deze tegels regelmatig goed schoon en sla daarbij de voegen niet over. Daarmee geniet je zo lang mogelijk van de fraaie uitstraling van de badkamertegels.

Dit geldt uiteraard niet alleen voor de muren, maar ook voor het plafond en de vloer. De vloertegels inclusief voegen vragen eveneens om een regelmatige schoonmaakbeurt.

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Wonen