LifestyleWonen

3 verschillende soorten baden

Ga je verhuizen en ben je op zoek naar een ideaal bad voor je nieuwe woning? Je kunt kiezen uit baden in verschillende stijlen en met verschillende opties. In dit artikel lees je waar je op moet letten wanneer je een bad aanschaft. Daarnaast kom je alles te weten over vrijstaande baden, whirlpool baden en ligbaden. 

Hier moet je op letten wanneer je een bad aanschaft

Bepaal vooraf welke afmeting bad er in je badkamer past en meet je badkamer goed in. Daarnaast stem je de afmeting van het bad af op je eigen lengte. Ook wanneer je lang bent wil je natuurlijk lekker languit kunnen liggen. Zodra je weet welke afmeting je nodig hebt, begin je met het bepalen van het soort bad. Denk hierbij aan inbouw, vrijstaand of halfvrijstaand. Daarnaast zijn de vormen en materialen van belang.

Alle ruimte in een vrijstaand bad

Wie geniet van een ruime badkamer, kiest voor een vrijstaand bad. Een vrijstaand bad krijgt alle aandacht die het verdient wanneer je hem diagonaal of in het midden van de badkamer plaatst. Toch iets minder ruimte? Plaats het vrijstaande bad dan dicht bij een muur. Vrijstaande baden zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen. Denk hierbij aan een bad op pootjes voor een klassieke uitstraling. Toch liever een moderne uitstraling? Kies dan voor een bad in de kleur mat zwart of wit en maak je vrijstaande bad compleet met een whirlpool. De materialen en afmetingen zijn eindeloos. Ook voor jouw badkamer kies je dus met gemak een ideaal vrijstaand bad. 

Bubbelen in een whirlpool bad

Heb je geen ruimte voor een vrijstaand bad, maar wil je wel genieten van een whirlpool bad waarin je lekker kunt bubbelen? Whirlpool baden zijn beschikbaar in alle soorten en maten. Denk hierbij aan een hoekbad, kwartrond bad of een ovaal bad. Een standaard rechthoekig bubbelbad, waar je lekker languit in kan liggen is natuurlijk ook een optie. Bubbelbaden geven een ultiem gevoel van ontspanning en dit draagt bij aan een goede gezondheid. Kies voor een standaard systeem om te genieten van water- of airjets voor rug, zij en voeten. Wie kiest voor een dubbel systeem geniet ook nog eens van bodemjets.

Ontspannen in een ligbad

Een standaard ligbad zorgt ook voor de nodige ontspanning. Ligbaden zijn verkrijgbaar in hoekbaden, halfronde baden en ovale baden. Ligbaden vind je in verschillende materialen zoals acryl, cast marble en solid surface. Solid surface is een combinatie van acryl, polyester en verschillende harsen. Hierdoor slijt het niet en is goed schoon te maken. Een ligbad van solid surface is dan ook een duurzame keuze.

You may also like

Comments are closed.

More in Lifestyle