InspiratieLifestyle

Het verschil tussen Lamellen en jaloezieën

Als mensen het hebben over lamellen, dan hebben ze het eigenlijk over (horizontale) jaloezieën. Inmiddels zijn er vele aanbieders van dit type jaloezieën, die ook wel horizontale lamellen worden genoemd.

Waarom kiezen voor jaloezieën?

Als je een mooi groot raam in je woonkamer hebt, dan ben je waarschijnlijk verknocht geraakt aan de buitenwereld. Daar wil je graag mee in contact blijven staan. Toch heb je soms nood aan privacy. Of schijnt de zon zo fel dat je deze even buiten de deur wilt houden. Jaloezieën kunnen dan uitstekend van pas komen. Je kunt ze simpel openen en sluiten, of ze half-open laten als de situatie daarom vraagt. Met name deze laatste optie hebben jaloezieën voor op gordijnen. Door de half-open jaloezieën komt het licht wel binnen, zonder dat dit al te zeer ten koste gaat van je privacy.

PVC jaloezieën

Populair zijn tegenwoordig met name de pvc jaloezieën. Vooral in de keuken en de badkamer vind je ze veel. Dit heeft te maken met het feit dat dit type jaloezieën vochtbestendig is, en daarmee zeer geschikt voor de natte ruimtes in je huis. Voor schimmel hoef je derhalve niet bang te zijn. Bovendien kunnen ze de warmteverschillen die met name in de badkamer kunnen ontstaan, goed weerstaan. Tenslotte hebben pvc jaloezieën weinig onderhoud nodig, en bieden ze toch veel privacy.

Houtlook

Hoewel de pvc jaloezieën van (lichtgewicht) kunststof zijn gemaakt, hebben ze een fraaie houtlook waardoor ze toch in vrijwel elk interieur passen. Je combineert als het ware de voordelen van het lichtgewicht pvc met de klassieke en luxe uitstraling van hout. Door hun slijtvastheid zijn pvc-jaloezieën bovendien een mooie duurzame oplossing voor een goede prijs.

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Inspiratie