Eigenlijk kan echt iedereen noten leren lezen. Het maakt hierbij niet uit hoe oud je bent. Natuurlijk gaat het allemaal wat makkelijker als je jong bent. Maar ook op latere leeftijd kan je snel noten leren lezen. Wij hebben een paar tips voor je verzameld als je van plan bent om noten te leren lezen. Je leert zo nog sneller noten lezen en begrijpen. 

Leer eerst de basis 

Voordat je noten kan leren lezen moet je als het ware je woordenschat ontwikkelen. Vergelijk het met leren lezen. Eerst begin je met aap/noot/mies. Dit doe je ook met noten. Leer bijvoorbeeld eerst de notenbalk en vervolgens de verschillende noten bij naam. Oefen ze eventueel door ze over te schrijven. Door ze op te schrijven blijven ze beter hangen. Ben je erg muzikaal? Dan kan je Youtube filmpjes kijken waarbij je niet alleen de noot ziet, maar ook hoort. Dit is een goede manier om de noten te koppelen aan het woord.

Maak gebruik van een app

Er zijn verschillende apps ontwikkelt waarmee je de noten kan oefenen. Je kan het zien als een soort dictee voor noten. In de app krijg je een noot te zien en jij moet invullen welke noot het is. Door de app veel te herhalen leer je vanzelf de verschillende noten herkennen. Voor je het weet kan je de noten onderscheiden en leer je langzaam bladmuziek lezen. 

Maak een copy van bladmuziek

De leukste manier om noten te leren lezen is met je favoriete muziek. Maak bijvoorbeeld een copy van de bladmuziek van je favoriete nummer. Probeer nu met de kennis die je hebt opgedaan aantekeningen te maken. Probeer de noten te onderscheiden en probeer dit voor jezelf uit te schrijven. Je zal merken dat de noten veel beter blijven hangen als ze bij je favoriete nummer horen. 

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Boeken