Je hebt recent je interieur veranderd of een nieuwe woning aangeschaft. Het is dan ook tijd om de raambekleding aan te pakken. Natuurlijk kan je wel wat inspiratie gebruiken voor passende raamdecoratie in huis. Vooral omdat er heel veel te kiezen valt op het gebied van raamdecoratie. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor nieuwe gordijnen, lamellen, houten lamellen, shutters, luxaflex etc. Daarbij kan je ook nog eens kiezen uit verschillende kleuren en patronen. Wij hebben een paar leuke tips voor nieuwe raambekleding.

Kijk naar het type raam in je woning

Het is belangrijk dat de raambekleding goed past bij de stijl van je woning. Maar je wilt ook dat het past bij de ruimte. In de badkamer en slaapkamer wil je misschien iets meer privacy in verhouding tot de woonkamer. Vooral als je alleen raambekleding zoekt voor de zithoek richting de tuin. Is jouw woning voorzien van prachtige glas in lood ramen? Dan wil je natuurlijk wel graag dat deze zichtbaar blijven. Hou hier rekening mee als je raambekleding uitzoekt.

Kies voor neutrale kleuren

Je kan ervoor kiezen om niet de aandacht te trekken met je raambekleding binnen je interieur. Dit kan je doen door te kiezen voor neutrale kleuren. Denk bijvoorbeeld aan vouwgordijnen of houten jaloezieën in het wit. Het voordeel is dat het vrij licht en neutraal van kleur is. Hierdoor past je complete interieur vrijwel altijd bij je raambekleding. Dit is ook ideaal als je een keer van kleur in huis veranderd. Je hoeft dan niet direct je raambekleding te vervangen.

Bestel verschillende kleurstalen

De beste manier om een kleur goed te zien is door deze in huis neer te leggen. Een kleur kan op een afbeelding heel anders zijn dan in het echt. Maar zelfs in de winkel kan door kunstlicht de kleur anders uitvallen. Bestel daarom verschillende kleurstalen en probeer hiermee inspiratie op te doen in je eigen woning. Je kan zo goed zien welke raamdecoratie het beste bij je woning past. 

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Inspiratie