Eén van de meest besproken boeken van 2016 is het Judas boek. Het boek geschreven door Astrid Holleeder geeft een kijkje in de familie Holleeder. De familie laat vanaf hun kant zien wat ze de afgelopen jaren moesten doorstaan met de grootste crimineel van Nederland. In 2013 besloten Astrid en Sonja Holleeder om te getuigen tegen hun eigen broer Willem Holleeder. Op het moment dat de crimineel net vrij was genomen en uitgroeide tot een knuffelcrimineel. Dankzij de belastende verklaringen van zijn eigen zussen kwam Willem Holleeder opnieuw vast te zitten. De schokkende gebeurtenissen die in het leven van Astrid Holleeder afspeelde heeft ze opgeschreven en uitgegeven als een boek. Wij besloten het boek zelf te lezen en een korte review te schrijven.

Over het Judas boek

Het boek Judas omschrijft wat er zich afspeelde in de familie Holleeder tussen 2012 en het heden. De verhalen die ze vertelt over het heden worden gecombineerd met flashbacks uit het verleden. Hierdoor ontstaat er een verbijsterend familieverhaal en krijg je een beeld van hoe de familie Holleeder echt was. Astrid Holleeder was een vertrouweling van Willem Holleeder. Daardoor kon ze heel dichtbij hem komen en zijn geheimen opnemen voor justitie. Met als gevolg hem uiteindelijk hopelijk levenslang op te kunnen sluiten.

Ons oordeel over het boek

Judas geef een verbijsterend beeld over het leven van Astrid en Sonja Holleeder. Het laat zien hoe de familie eigenlijk gegijzeld was door Willem Holleeder en bang voor hun eigen zoon en broer. Met dit boek laat Astrid zien hoe dapper ze was om van haar eigen broer te ontsnappen. Het is een vrij heftig boek om te lezen, maar wel van begin tot eind boeiend. Het boek behoort niet voor niets nog steeds tot de best gelezen boeken van Nederland. Het Judas boek is zeker weten een aanrader voor liefhebbers van true crime. 

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Boeken