Heb je geld nodig om een investering in jouw bedrijf te financieren? Dan kun je hiervoor bij familie, vrienden of kennissen aankloppen. Niet iedereen vindt het prettig om geld te lenen van mensen uit hun directe omgeving. Begrijpelijk, want als het misgaat zijn zij hun geld kwijt. Dit betekent niet dat je een investering uit moet stellen. Mogelijk kom je wel in aanmerking voor een zakelijke lening. Heb je nog niet eerder zakelijk geleend? Dan vraag jij je mogelijk af wanneer je in aanmerking komt voor een zakelijke lening. Dit maken wij je in de onderstaande tekst duidelijk.

Goede bedrijfsresultaten zijn noodzakelijk

Een zakelijke lening kan jou helpen een langlopende investering voor jouw bedrijf te financieren. Toch is het niet zo dat iedere ondernemer ook in aanmerking komt voor een zakelijke rekening. Wil je zakelijk financieren via New10? Dan moet je bedrijf aan een aantal voorwaarden voldoen. New10 kijkt allereerst naar de financiële situatie van jouw bedrijf. Zo moet je bijvoorbeeld een positief eigen vermogen en winstgevendheid aan kunnen tonen als je hier een zakelijke lening aan wilt vragen. Hier houdt het niet bij op, want New10 kijkt ook naar jouw omzet. Heb je een omzet van minder dan 50.000 euro? Dan kom je niet in aanmerking voor een zakelijke lening. 

Andere voorwaarden waaraan je moet voldoen

Heb je een positief eigen vermogen, ben je winstgevend en is jouw omzet minimaal 50.000 euro? Dan zijn er nog een aantal voorwaarden waar je als ondernemer aan moet voldoen. Zo kom je bijvoorbeeld alleen in aanmerking voor een zakelijke lening als de rechtsvorm van jouw bedrijf een eenmanszaak, vof, maatschap of bv is. Daarnaast moet jouw onderneming minimaal vijftien maanden geregistreerd staan bij de Kamer van Koophandel. Tot slot mag je niet actief zijn in de volgende branches: financiële dienstverlening, commercieel vastgoed, projectontwikkeling, scheepvaart, adult entertainment, drugs en gokken.

Hoe ziet een zakelijke lening er precies uit?

Als je nog niet eerder zakelijk geld geleend hebt, weet je mogelijk niet wat je van een zakelijke lening moet verwachten. Zo ben je mogelijk wel benieuwd hoeveel geld je kunt lenen. Dit hangt af een aantal factoren, waaronder jouw financiële situatie. Ook het bestedingsdoel speelt mee. Daarom is het niet op voorhand te zeggen hoeveel je kunt lenen.

Voordat je zakelijk leent, moet je weten dat je hier te maken krijgt met rente. Deze staat gedurende de looptijd van de zakelijke lening vast bij de meeste kredietverstrekkers zoals New10. De maximale looptijd van een zakelijke lening is doorgaans 5 jaar. Je lost de lening af door maandelijks een deel van het geleende bedrag terug te betalen.

Vraag jouw zakelijke lening online aan

Voldoe je aan alle voorwaarden? En ben je daarnaast enthousiast over een zakelijke lening? Wacht dan niet langer, maar vraag er direct eentje aan. Tegenwoordig hoef je hier de deur niet meer voor uit. Je kunt de aanvraag voor een zakelijke lening namelijk online indienen, ook bij New10. Bezoek hiervoor de website, doorloop de verschillende stappen en vraag de lening aan. Je ontvangt dan binnen 15 minuten een vrijblijvend aanbod.. Dit kan overigens 24 uur per dag, zeven dagen per week. Hierdoor ben je niet langer gebonden aan openingstijden.

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Lifestyle