Wil je niet te ver van huis om vakantie te vieren? Dan kun je ervoor kiezen om in eigen land te blijven. Er zijn echter genoeg Nederlanders die dit niet zien zitten. Behoor jij ook tot deze groep? Dan zoek je mogelijk naar een andere invulling van jouw vakantie. Heb je er ooit al eens aan gedacht om met een camper naar Duitsland te gaan? Waarschijnlijk niet. Toch is dit een aanrader. Duitsland is namelijk een ontzettend veelzijdig land. Deze veelzijdigheid ontdek je het beste met een camper. Ben je zelf niet in het bezit van een camper? Laat je hier niet door weerhouden, want je kunt een kamper huren om de veelzijdigheid van Duitsland te ontdekken.

Zwarte Woud

Houd je van de natuur en trek je met de camper naar Duitsland? Dan raden wij je aan om naar het Zwarte Woud te gaan. Dit gebied ligt in het zuidwesten van Duitsland en is geliefd bij gezinnen en natuurliefhebbers. Het gebied staat onder meer bekend om zijn uitgestrekte bossen, maar ook vanwege de wijn die uit het gebied komt.

Wanneer je van wandelen houdt, is het Zwarte Woud een prima uitvalsbasis. In dit gebied kom je verschillende wandelpaden tegen. Zo kun je bijvoorbeeld het Ortenauer Weinpfad lopen. Dit pad heeft een totale lengte van 90 kilometer en voert je door het heuvelachtige gebied en langs verschillende wijngaarden. Daarnaast tref je een aantal prachtige fietsroutes aan in het gebied.

Rondreis door Duitsland

Wil je meer zien van Duitsland dan slechts één plek? Geen probleem, want je kunt ook een rondreis maken door het land. In dat geval ontdek je pas echt hoe veelzijdig het land is. Toch is het misschien wat veel om het hele land door te trekken tijdens jouw vakantie. De kans is dan namelijk groot dat je veel aan het rijden bent en maar weinig van de omgeving ziet. Wanneer je dit niet wilt, raden wij je aan voor een bepaald gebied te kiezen. Houd je van bergen? Stippel dan een route uit in Zuid-Beieren. Blijf je liever iets dichter bij huis? Kies dan voor de wijnroute in het zuidwesten van Duitsland. Met een lengte van 85 kilometer is deze route vrij kort, maar je hebt genoeg tijd om dit gebied te ontdekken.

Hoe kom je aan een camper?

Ben je enthousiast geraakt over een campervakantie naar Duitsland? Dan weet je mogelijk hoe jouw volgende vakantie eruit komt te zien. Je moet in dat geval wel over een camper beschikken. Mogelijk ken je wel iemand waar je er eentje van kunt huren voor een bepaalde periode. Is dit niet het geval? Richt je dan niet tot een camperverhuurbedrijf, maar kijk of je kunt huren van een particulier. Mogelijk kun je wel een camper huren in Duitsland. Je rijdt dan eerst zelf met jouw auto naar de bestemming en je trekt vanaf daar per camper verder. Het is dus niet nodig om zelf over een camper te beschikken om de veelzijdigheid van Duitsland te ontdekken.

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Inspiratie