In 2020 bestaat het internet zoals we het nu kennen 30 jaar. Een aantal pioniers zorgde ervoor dat we in huis een aansluiting kregen op het internet. Natuurlijk is de geschiedenis van het internet super interessant. Vooral als je het zelf nog niet bewust hebt meegemaakt. Met een aantal boeken over internet kan je zelf de verhalen achter de pioniers van het internet lezen. Wij hebben een paar boeken die je gelezen moet hebben op een rijtje gezet.

25 jaar internet in Nederland

Eén van de boeken die je zeker weten gelezen moet hebben is 25 jaar internet in Nederland. Het boek gaat over een aantal betrouwbare nerds die besloten het internet naar Nederland te halen. In het boek staan verschillende verhalen van ondernemers die terugdenken aan het ontstaan van internet. Een stukje geschiedenis die eigenlijk niet meer weg te denken is in ons land. Het oprichten van het internet was toen nog puur hobby. Het is vooral bijzonder dat we nu als Nederlanders eigenlijk niet meer zonder dit stukje technologie kunnen. Dit maakt het extra interessant om dit boek te lezen. 

Het geheim van Bol.com

Dankzij het ontstaan van internet ontstonden er ook ondernemers die hun kans zagen om een bedrijf op het internet te beginnen. Deze pioniers waren de voorvaderen van de webshops waar we dagelijks shoppen. Eén van de boeken over internet en de geschiedenis is Het Geheim van Bol.com. In samenwerking met de oprichters van Bol.com werd dit unieke boek geschreven. Het geeft een uniek kijkje in het huis van Bol.com. Het boek draait natuurlijk over het pionieren op het internet. Maar ook over najagen van dromen en uitgroeien tot één van de grootste webshops van Nederland. Een interessant boek om te lezen als je geïnteresseerd bent in webshops en pionieren op het internet. 

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Boeken