Als je last hebt van dyslexie, slechtziendheid of blind bent is het lastig om te lezen. Als je een liefhebber bent van lezen, dan kan dit vervelend zijn. Vooral als je dol bent op een mooie roman of een spannende thriller. Gelukkig is er een bibliotheekservice genaamd passend lezen. Ze zorgen ervoor dat je zonder problemen nog steeds de nieuwste boeken kan lezen. Wij hebben een paar tips voor gebruikers van passend lezen. Met onze tips voor passend lezen kan je zonder problemen de mooiste boeken lezen.

Audioboeken bieden uitkomst

Steeds meer boeken worden door uitgevers uitgebracht als audioboeken. Audioboeken worden niet alleen gebruikt door mensen met dyslexie of bijziendheid. De audioboeken kunnen ook gebruikt worden om even heerlijk weg te dromen in een andere wereld. Het is ook een manier om je favoriete boeken door te lezen. Bij Passend Lezen zijn alleen al 75.000 gesproken boeken en magazines te vinden. De populairste boeken worden als audioboek uitgebracht. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste romans. 

Lezen in braille 

Een andere manier om te kiezen voor passend lezen is met een collectie van brailleboeken. Verschillende klassiekers zijn uitgebracht als brailleboeken. De laatste jaren is erdoor passend lezen ook geïnvesteerd in nieuwe boeken in braille. Inmiddels zijn er al ruim 15.000 titels om uit te kiezen. Het is een alternatief als je toch liever echt wilt lezen in plaats van een audioboek luisteren. Via de stichting Passend Lezen kan je eigen brailleboeken bestellen. De boeken worden niet uitgeleend, maar mag je zelf houden. Je kan de boeken eventueel weer uitlenen aan andere mensen met bijziendheid of blindheid. Jullie kunnen zo samen genieten van de nieuwste romans. 

Boek in extra grote letters

Passend Lezen heeft ook een collectie met boeken voorzien van extra grote letters. Dit is een handige tip als je last hebt van bijziendheid. De vormgeving van de boeken is expres rustig gehouden. Zo is het niet vervelend om in een groot lettertype je favoriete boeken te lezen. 

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Boeken