Wonen

Wat als je geen gelijkvloerse woning kunt vinden?

Voor heel veel mensen die wat ouder worden geldt dat zij graag willen verhuizen naar een gelijkvloerse woning. Niet meer steeds die trappen in huis op en af moeten, en vaak ook nog eens een wat kleinere oppervlakte om schoon te hoeven houden: ideaal, in de ogen van velen. En dat zie je dan ook terug in het aanbod op dit gebied: dat wordt steeds kleiner, en duurder bovendien. De kans is dus zomaar aanwezig dat het vinden van een fijne, gelijkvloerse woning een stuk lastiger gaat dan je had gedacht, of zelfs helemaal niet lukt. En wat doe je dan?

Goed zoeken, maar blijf kritisch

Verhuizen, dat doe je niet zomaar even. Zelfs wanneer het aanbod krap is, is dat geen reden om een woning te kiezen waar je eigenlijk niet blij mee bent. Zeker wanneer je, op de trap na, eigenlijk heel prettig woont in je huidige woning.

Maak dus altijd vooraf een lijstje waar een nieuwe woning écht aan moet voldoen. Harde eisen, waar je niet vanaf wilt wijken. Misschien wil je bijvoorbeeld niet in een al te groot complex wonen, of niet in de buurt van een grote weg. Wil je een supermarkt op loopafstand hebben, of niet hoger dan een bepaalde etage wonen. Als je hier duidelijke wensen over hebt, schrijf deze op en houd je eraan. Een woning accepteren omdat er nu eenmaal niets is te vinden dat aan al je eisen voldoet, zorgt er meestal voor dat je er niet met het plezier dat je gehoopt had zal gaan wonen.

Dit lijstje met eisen kun je verder aanvullen met wensen. Dingen die geen dealbreaker hoeven te zijn, maar die wel prettig zouden zijn. Door dit lijstje er steeds bij te houden tijdens je zoektocht, voorkom je dat je bij een krappe woningmarkt te snel ‘ja’ zegt op een woning, alleen maar omdat je blij bent dat je überhaupt iets hebt gevonden.

Aanpassen kan ook

Kun je geen gelijkvloerse woning vinden en woon je, op de trap na, eigenlijk heel fijn in je huidige huis? Dan kun je er ook voor kiezen hier te blijven, en het probleem van de trap simpelweg op te lossen. We zien steeds meer mensen trapliften kopen, om het comfort van een gelijkvloerse woning gewoon in hun bestaande huis te ervaren. Kijk hier maar eens voor de mogelijkheden. Zeker met een beperkt aanbod aan geschikte, gelijkvloerse woningen is dit voor heel veel mensen een perfecte oplossing. Ook voor jou?

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Wonen