Zodra het mooi weer wordt, worden wespen ook weer actief. Zo gaat de koningin op zoek naar een plek om haar nest te bouwen nadat ze ontwaakt uit haar winterslaap. Zo’n nest kan ze maar zo in of in de buurt van jouw woning bouwen. Als dit gebeurt, kun je flink wat overlast ervaren van wespen. De kolonie wordt immers alleen maar groter en groter. Reden genoeg om een wespennest te verwijderen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Wij vertellen je in deze tekst hoe je hierbij te werk gaat.

Het nest vinden

Voordat je een wespennest kunt verwijderen, moet je het nest eerst lokaliseren. Sommige mensen ontdekken een nest per toeval, maar dit is lang niet altijd het geval. Valt het je op dat er de laatste tijd meer en meer wespen rondvliegen rondom jouw woning? Volg dan eens één van deze beestjes. Hierdoor kun je namelijk achterhalen waar het nest zich bevindt. Zo’n nest kan onder meer onder de dakrand zitten, maar ook onder de grond. Daarnaast bouwen wespen hun nest ook regelmatig in de spouwmuur. Een wespennest is dus lang niet altijd met het blote oog zichtbaar.

Roei de wespen uit

Een wespennest kan plaats bieden aan een paar honderd wespen, maar er kunnen ook duizenden wespen in het nest zitten. Begin daarom nooit lukraak met een wespennest verwijderen, maar roei eerst zoveel mogelijk wespen uit. Dit kun je bijvoorbeeld doen door vergif te gebruiken. Strooi dit in de buurt van de ingang van het nest. Als een wesp hiermee in aanraking komt, neemt het beestje het mee het nest in. Gevolg hiervan is dat er binnen de kortste keren meerdere wespen het loodje leggen. Wacht vervolgens tot er niet of nauwelijks nog activiteit rond het nest in alvorens je begint met verwijderen.

Trek beschermende kleding aan

Ga je zelf een wespennest verwijderen? Bedenk je dan goed dat dit risico’s met zich meebrengt. Als er nog wespen in leven zijn, kunnen zij jou namelijk aanvallen. Ze voelen zich namelijk in het nauw gedreven. Draag daarom altijd beschermende kleding als je een wespennest gaat verwijderen. Op deze manier is de kans dat je gestoken wordt minimaal. Verwijder het nest altijd in zijn geheel. Zodoende weet je zeker dat je verlost bent van de wespenoverlast.

Laat het nest verwijderen

Twijfel je of het verstandig is om zelf een wespennest te verwijderen? Begin er dan niet aan, maar laat het nest verwijderen door een professional. Een professionele ongediertebestrijder weet namelijk precies hoe hij deze klus uit moet voeren. Hij bestrijdt allereerst de wespen en stort zich daarna op het nest. Hierdoor weet je zeker dat de wespen straks niet terug kunnen keren. Bovendien loop je niet het risico om gestoken te worden als je het nest weg laat halen door en professional.

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Lifestyle