We hebben in de lente al even mogen genieten van het mooie weer en de stijgende temperaturen. Dit zal alleen maar meer worden in de zomer, waardoor wij jou willen helpen bij het klaarstomen van je woning voor de zomer!

Een grote schoonmaak

Niet het leukste werk, maar wel het beste begin om je woning klaar te stomen voor de zomer! Berg allereerst alle winterspullen op in een kast of opbergruimte. Vervolgens is het tijd om de schoonmaakspullen erbij te pakken en je woning eens goed aan te pakken! Vergeet ook vooral je ramen niet: er is meer zonlicht dat door je ramen komt, waardoor je viezigheid op ramen extra goed ziet.

Vrolijke en lichte kleuren

De zomer is HET seizoen waarin kleuren in de woning wel wat gedurfder mogen! Dit hoeft echt niet te betekenen dat je de muren knalroze moet verven, maar met kleurrijke accessoires wordt jouw woning al een stuk vrolijker! Kies hierbij een kleur die je zelf erg mooi vindt en waar je zelf vrolijk van wordt. Pasteltinten zijn ook een goede optie om jouw woning mee op te frissen en het zorgt ervoor dat de ruimtes in huis groter lijken!

Juiste raamdecoratie

De zomer is een warme periode en dat betekent dat het moeilijk kan zijn om de woning koel te houden. De juiste raamdecoratie is het belangrijkste om te hebben wanneer je de temperatuur in huis zo laag mogelijk wil houden! Ga bijvoorbeeld voor lichte gordijnen in de woonkamer en plisségordijnen in de slaapkamers. Naast de isolerende werking, zorgt op maat gemaakte raamdecoratie er ook voor dat je zelf de lichtinval kan bedienen. Zo kun je zowel genieten van de zonnestralen als van de koelte in huis!

De tuin

De tuin mogen we hierin natuurlijk niet vergeten. Het is waarschijnlijk de plek waar je veel zult zijn in de zomer. Creëer daarom een gezellig zithoekje waarbij je overdag van de zon kunt genieten en ‘s avonds met vrienden een drankje kunt doen! Ook is het goed om de tuin zelf eens onder handen te nemen, daar kijk je immers de hele zomer tegenaan. Plaats leuke planten en zorg ook hier voor een beetje meer kleur!

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Inspiratie