Een Spaanse margriet fleurt jouw tuin, balkon of terras direct op. Want deze prachtige bloem bloeit volop en is er in heel veel mooie kleuren. De Spaanse margriet wordt ook wel de Kaapse margriet genoemd want oorspronkelijk komt deze mooie bloem uit Zuid-Afrika. Maar wat maakt de Spaanse margriet zo’n een bijzondere en populaire bloem? Lees snel verder en kom meer te weten over deze schitterende bloem die voor iedereen en elke tuin geschikt is.

De Spaanse margriet is kleurrijk

Met een Spaanse margriet in jouw tuin is het zomers wonen. De naam zegt het al want deze bloem houdt van de zon. En van vrolijkheid. Want de Spaanse margriet is in meer dan 30 prachtige kleuren. Zoals blauw, paars, oranje en geel. Dus er zit zeker een kleur bij dat bij jouw tuin of balkon past.

Bovendien lopen de kleuren in hun blaadjes geleidelijk af van donker naar licht wat er heel mooi en bijzonder uitziet. Je kunt verschillende kleuren met elkaar combineren voor meer kleur in je leven. Of kies juist voor een bepaalde kleur voor een rustige uitstraling van jouw tuin of balkon. Welke kleur is jouw favoriet?

Weinig verzorging nodig

De Spaanse margriet heeft goede grond, voldoende zon en water nodig. Deze bloem is dus ideaal als je een tuin met weinig onderhoud wilt. Je hoeft enkel de uitgebloeide bloemetjes af en toe te verwijderen. De Spaanse margriet is een eenjarige bloem maar bloeit wel de hele zomer. De Spaanse margriet kan zelfs goed tegen de hete zon maar laat haar ook niet uitdrogen.

Weet wel dat zij een echte zomerbloem is en helemaal niet van kou houdt. Dus in de (koude) winter maak je deze bloem minder blij in jouw tuin of balkon. Wist je dat? Als de blaadjes van de Spaanse margriet een beetje dichtgaan dan heeft zij een zonniger plekje nodig. Dat is handig.

Voor vlinders en bijen

Net als wij, houden ook vlinders en bijen van de kleurrijke Spaanse margriet. Dus wil je graag meer vlinders aantrekken in jouw tuin dan is de Spaanse margriet onmisbaar. Het is toch prachtig om vlinders in jouw eigen tuin te hebben? Maar ook bijen zoeken graag de Spaanse margriet op. Want dit is een aantrekkelijke bloem voor nectar. Tenslotte zijn bijen zeer nuttig voor onze natuur. Want wist je dat bijen hard nodig zijn om onze natuur en onze gewassen intact te kunnen houden?

Kortom, met een Spaanse margriet in jouw tuin krijg je meteen een zomers (en Spaans) gevoel. Maar ook op een (klein) balkon of terras passen ze goed. Bovendien bloeit de Spaanse margriet een zomer lang en heeft het weinig verzorging nodig. Wel zo ideaal als je niet zulke groene vingers hebt maar toch van een sfeervolle tuin wilt genieten. Zo creëer je met de Spaanse margriet een kleurrijke tuin Want wie wordt er niet vrolijk van deze zomerse bloem met al haar mooie kleuren?

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Inspiratie